Tips voor een succesvolle Piano verhuizing

Introductie

Het verhuizen van een piano is een belangrijke taak, die voorzichtigheid en ervaring vereist. Piano’s zijn zeer kostbaar en kwetsbaar, dus het verhuizen ervan vereist voorzichtigheid. Verkeerde bewegingen of het gebruik van verkeerde verhuismiddelen kunnen schade aan uw instrument veroorzaken. Als u een succesvolle piano-verhuizing wilt doen, zijn hieronder enkele tips voor u.

Voorbereiding

Voordat u uw piano verhuist, is het belangrijk om u voor te bereiden op het verhuisproces. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om uw verhuizing veilig en soepel te laten verlopen.

 • Bepaal de beste route en verzamel de benodigde verhuismaterialen, zoals een piano-deken, verhuisbanden en verhuisdekens. Om te voorkomen dat uw meubelstukken verschuiven tijdens het verhuizen van de piano, is het ook belangrijk om verhuisdekens te gebruiken.
 • Informeer uw verhuizer over de specifieke eigenschappen van uw piano. Vermeld de hoogte, het gewicht, het type, de afmetingen en de leeftijd van uw piano. Vermeld ook of het een zware of een lichte piano is. Het is belangrijk dat uw verhuizer deze informatie krijgt, zodat hij de juiste verhuismiddelen kan gebruiken.
 • Neem contact op met een professionele pianoverhuizer als het verhuizen van uw piano te groot is voor uw krachten. Piano’s zijn zwaar en fragiel, dus het is het beste om een ​​ervaren verhuizer in te schakelen die de juiste middelen en technieken gebruikt.

Verhuistips

Hier zijn enkele tips om uw piano veilig en succesvol te verhuizen:

 • Maak uw piano schoon voordat u hem verhuist. Maak de buitenkant van de piano schoon met behulp van een schone doek en wat afwasmiddel. Verwijder stof en haren die zich in de klavierklavier hebben opgehoopt.
 • Gebruik voorzichtig een piano-deken om uw piano te bedekken voordat u hem verhuist. Zorg ervoor dat de deken goed vastzit zodat hij niet zal verschuiven tijdens het verhuizen.
 • Gebruik verhuisbanden om de piano stevig in te pakken voordat u hem verplaatst. Plaats kussens in de bovenkant en onderkant van de piano om schokken en trillingen te voorkomen.
 • Gebruik professionele verhuismiddelen om uw piano te verhuizen, zoals een piano-wagen of een kleine verhuislift. Zorg ervoor dat u de juiste verhuismiddelen gebruikt om schade aan uw piano te voorkomen.
 • Neem de tijd om uw piano te verhuizen. Voer het verhuisproces langzaam en voorzichtig uit om schade te voorkomen. Vermijd plotselinge bewegingen en schokken die de piano kunnen beschadigen.

Extra stappen

Nadat u uw piano hebt verhuisd, zijn er nog enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het goed genoeg is om te blijven spelen:

 • Controleer het stemmen van de piano om ervoor te zorgen dat de toonhoogte klopt. Als de stemmer van de piano onjuist is, moet u contact opnemen met een professionele stemmer om de toonhoogte te corrigeren.
 • Neem contact op met een professionele piano-technicus als u problemen heeft met het spelen van uw piano. Een technicus kan u helpen bij het oplossen van technische problemen met uw piano.
 • Controleer de piano na het verhuizen om te controleren of er schade is ontstaan. Als u schade heeft opgemerkt, neem dan contact op met een professionele pianohersteller om de schade te repareren.

Gebruik een verhuistabel

Hieronder staat een verhuistabel met enkele veelgebruikte verhuismiddelen. Elke verhuismiddel heeft zijn eigen voordelen en nadelen. U moet de verhuismiddelen vergelijken en kiezen welke het beste bij uw situatie past:

Verhuismiddel Voordelen Nadelen
Kleine verhuislift Kan door smalle ruimtes manoeuvreren
Kan een zware piano verplaatsen
Duur
Kan moeilijk zijn om een ​​lift te vinden
Piano-wagen Goedkoop
Veel verhuizers hebben één
Kan een zware piano niet verplaatsen
Kan smalle ruimtes niet door navigeren
Kantelwagen Goedkoop
Kan een zware piano verplaatsen
Kan smalle ruimtes niet door navigeren
Kan meubels schade toebrengen

Conclusie

Het verhuizen van een piano vereist voorzichtigheid en goede voorbereiding. Met de juiste verhuismiddelen en de bovenstaande tips kunt u uw piano veilig en succesvol verhuizen. Vergeet niet om de piano te controleren op schade na verhuizing, en neem contact op met een professionele piano-technicus als u problemen heeft.